10 mar 2010

3 min. emergency cake

Dzieki  Ewce  moge  je  zrobic  zawsze  i o kazdej porze ,  w dodatku w mikrofalowce . Nie jest to  tort z najlepszej cukierni w miescie ,  ale jak sie  nie ma  a musi  koniecznie to  przepis  pomocny bardzo.
 1 jajo 
4 lyzki maki  
4 lyzki cukru
2 lyzki cacao
3 lyzki mleka
 3 lyzki oleju
zamieszac  aby skladniki sie polaczyly i wstawic do mikrofalowki  ( 950w) na  3 minuty i 15 sekund
im  bardziej sie  szczerzymy tym lepsze  wyjdzie ;)
po 3 minutach i 15 sek. ciasto wyjmujemy 
najlepiej na talerz... 
W czasie  kiedy  ciasto sie  ,,robi,,   szybko przygotowujemy filizanke  z kawa ! 

6 komentarzy:

  1. Czesc, bardzo mi sie podoba jak to przedstawilas. Ciasto wyglada smacznie..mozna podac z lodami waniliowymi lub budyniem. Smacznego::)

    pozdrawiam
    ewa

    OdpowiedzUsuń
  2. Whoa! Jutro zrobię w pracy!! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. o kurka wodna, coś czuję że się uzależnię od expresowego ciasta :)
    młoda kucharka ładnie się szczerzy :D

    OdpowiedzUsuń
  4. a mi nie wyszjszło:(((
    mam ciasto grubości naleśnika
    czy tam nie trza sody albo proszku do pieczenia??

    OdpowiedzUsuń
  5. maka musi byc lekka , tortowa ! i nie za wielkie te lyzki ! cacao za to daje dosc spore , bo mam jakies malo ciemne , tak mi sie wydaje , zadnej sody ani proszku nie dawalam

    OdpowiedzUsuń
  6. dopiero teraz, ale melduję, że "naleśnik" został pożarty, a ja zaraz zrobiłam powtórkę, ale z podwójnej porcji, bo przykukałam na Twojej fotce, że masz o wiele mniejszą miskę niż moja i ...... wyjszło tą razą :))))))
    smaczne i ekspresowe i przydatne na niezapowiedzianych gości :)

    OdpowiedzUsuń